Rizoto z jehněčího masa
Suroviny
500 g jehněčí kýty
500 g rýže
2 stroužky česneku
100 g hrášku
100 g zelených lusků
100 g mrkve
1 lžička řepkového oleje
svazek jarní cibulky
špetka čerstvého rozmarýnu (může být mletý)
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
Postup
Na olej orestujeme najemno nasekanou cibulku a česnek, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Poté okořeníme rozmarýnem, průběžně podléváme vodou a na nižší teplotě dusíme doměkka. Mezitím si dle návodu na obalu připravíme rýži. K měkkému jehněčímu masu přidáme hrášek, fazolové lusky a na kostičky nakrájenou mrkev a přibližně 5 minut vaříme dohromady. Poté promícháme rýži s masem a zeleninou, můžeme přidat i nasekanou petrželku a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Pozn.: Vhodné od 1 roku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,458x
Komentáře receptu Rizoto z jehněčího masa
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!