Lehký cizrnový salát

Suroviny

200 g uvařené cizrny
100 g čerstvých rajčat
1 mrkev
1 pórek
čerstvě mletý pepř
citron na dochucení
olivový olej
česnek
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Cizrnu namočíme zhruba na 10 – 15 hodin, poté jí vaříme 50 minut v tlakovém hrnci nebo 2 – 3 hodiny v obyčejném hrnci, dokud nezměkne a necháme jí okapat. Pórek omyjeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v páře. Přidáme k němu i na tenké nudličky nakrájenou mrkev. Mezitím si nakrájíme rajčata, pro výraznější chuť můžeme použít sušená. Na oleji osmažíme cizrnu se solí, pepřem a tenkými plátky česneku. Vmícháme rajčata, pórek a mrkev. Podle potřeby dochutíme pepřem, solí a zakápneme olivovým olejem a citronem. Podle chuti můžeme salát na zvýraznění chuti posypat strouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,924x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lehký cizrnový salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist