Vaječné flamenco
Suroviny
2 červené papriky
1 zelená paprika
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
4 vejce
2 stroužky česneku
6 rajčat
125 ml nakládaných rajčat
8 lžiček smetany
špetku sušené bazalky
sůl
pepř
Postup
Papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Čerstvá rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme na kousky, nakládaná rajčata prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli spolu s česnekem restujeme asi 5 minut na mírném plameni. Když je cibule měkká, přidáme papriky a smažíme asi 10 minut. Přidáme čerstvá i nakládaná rajčata, sůl, pepř a bazalku. Vaříme dalších 10 minut.
Zeleninovou směs rozdělíme do tří nádob, které lze dát do trouby. Do středu uděláme prohlubeň a rozklepneme do ní vejce, na každý žloutek nalijeme kousek smetany a posypeme pepřem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 – 15 minut, až vaječný bílek mírně ztuhne. Ihned podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,614x
Komentáře receptu Vaječné flamenco
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!