Celerové řízky

Suroviny

800 g celeru
250 ml masového vývaru
8 lžic strouhanky
8 lžic nadrobno nasekaných lískových oříšků
2 vejce
200 g nivy
200 g zakysané smetany
3 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Oloupaný celer nakrájíme na plátky a vaříme je ve vývaru asi 8 minut, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, necháme okapat a vychladnout. Strouhanku promícháme s oříšky, vejce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Plátky celeru obalíme klasicky v trojobalu jako řízek a osmažíme na přepuštěném másle dozlatova. Sýr rozmačkáme vidličkou, promícháme se smetanou a v kastrolku prohřejeme, až vznikne sýrová omáčka, kterou podáváme k celerovým řízkům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,911x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist