Celerové řízky
Suroviny
800 g celeru
250 ml masového vývaru
8 lžic strouhanky
8 lžic nadrobno nasekaných lískových oříšků
2 vejce
200 g nivy
200 g zakysané smetany
3 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

Postup
Oloupaný celer nakrájíme na plátky a vaříme je ve vývaru asi 8 minut, dokud nezměknou. Pak je vyndáme, necháme okapat a vychladnout. Strouhanku promícháme s oříšky, vejce rozkvedláme, osolíme a opepříme. Plátky celeru obalíme klasicky v trojobalu jako řízek a osmažíme na přepuštěném másle dozlatova. Sýr rozmačkáme vidličkou, promícháme se smetanou a v kastrolku prohřejeme, až vznikne sýrová omáčka, kterou podáváme k celerovým řízkům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,696x

Komentáře receptu Celerové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!