Kapr na žampiónech
Suroviny
2 kg kapra
1 kg žampiónů
150 ml oleje
250 g polohrubé mouky
20 g mleté papriky
mletý pepř
sůl

Postup
Žampióny nakrájíme na větší kousky a podusíme na 1,5 dcl oleje. Dle chuti přidáme pepř a necháme pod pokličkou přibližně 30 minut dusit. Kapra naporcujeme, osušíme, osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky.
Na pekáč dáme podušené houby a na ně položíme obalené porce kapra kůží navrch. Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný.
Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka. Nakonec vypečenou šťávou pokapeme porce kapra.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,202x
Komentáře receptu Kapr na žampiónech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!