Velikonoční nádivka I.

Suroviny

1,5 kg uzeného masa
1 veka
125 g másla
6 vajec
150 ml mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g petrželky
mletý pepř
mletý kmín
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou a uvedeme do varu. Poté jej scedíme, opláchneme a znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Po změknutí vyjmeme a necháme vychladnout. Plátky veky nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, vytřeme jím pekáč a zbylým pokapeme pečivo. Vejce s mlékem rozšleháme, promícháme se solí a kořením a přelijeme kostičky veky. Nať opláchneme, vytřepeme vodu, nadrobno jí nakrájíme i s masem a vmícháme k pečivu. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme 35 minut při 200 °C. Nádivku podáváme teplou i studenou se salátem nebo k hlavnímu jídlu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,382x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční nádivka I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist