Velikonoční nádivka I.
Suroviny
1,5 kg uzeného masa
1 veka
125 g másla
6 vajec
150 ml mléka
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 g petrželky
mletý pepř
mletý kmín
sůl
Postup
Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou a uvedeme do varu. Poté jej scedíme, opláchneme a znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme doměkka. Po změknutí vyjmeme a necháme vychladnout. Plátky veky nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, vytřeme jím pekáč a zbylým pokapeme pečivo. Vejce s mlékem rozšleháme, promícháme se solí a kořením a přelijeme kostičky veky. Nať opláchneme, vytřepeme vodu, nadrobno jí nakrájíme i s masem a vmícháme k pečivu. Nádivku rozetřeme do pekáče a pečeme 35 minut při 200 °C. Nádivku podáváme teplou i studenou se salátem nebo k hlavnímu jídlu.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,737x
Komentáře receptu Velikonoční nádivka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

