Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

1 kg vepřové pečínky s kůží
500 g brambor
4 šalotky
8 mrkví
1 pórek
1/2 l vývaru
3 krajíčky bílého toustového chleba
2 lžíce piniových oříšků
3 lžíce olivového oleje
1 svazek petrželky
2 snítky rozmarýnu
5 větviček tymiánu
2 stroužky česneku
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Bylinky opláchneme a vodu oklepeme. Jednu větvičku rozmarýnu dáme stranou a ostatní otrháme a nasekáme. U toustového chleba okrájíme kůrky a střídku rozdrobíme. Piniové oříšky nasekáme a promícháme s chlebem, bylinkami a 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme. Do masa uděláme pod kůží kapsu a tu naplníme bylinkovou směsí.

Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Česnek rozkrájíme, cibuli také. Zeleninu očistíme. Mrkev, brambory a pórek rozkrájíme a vše společně s rozmarýnem rozložíme do pekáčku. Na zeleninu položíme maso – kůží dolů. Podlijeme vývarem. Po 20ti minutách pečení maso obrátíme kůží nahoru a nařízneme do proužků nebo kostiček. Pečeme dalších 50 – 60 minut. Aby se udělala křupavá kůrčička, zvýšíme posledních 10 minut teplotu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,632x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šťavnatá vepřová pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist