Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

1 kg vepřové pečínky s kůží
500 g brambor
4 šalotky
8 mrkví
1 pórek
1/2 l vývaru
3 krajíčky bílého toustového chleba
2 lžíce piniových oříšků
3 lžíce olivového oleje
1 svazek petrželky
2 snítky rozmarýnu
5 větviček tymiánu
2 stroužky česneku
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Bylinky opláchneme a vodu oklepeme. Jednu větvičku rozmarýnu dáme stranou a ostatní otrháme a nasekáme. U toustového chleba okrájíme kůrky a střídku rozdrobíme. Piniové oříšky nasekáme a promícháme s chlebem, bylinkami a 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme. Do masa uděláme pod kůží kapsu a tu naplníme bylinkovou směsí.

Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Česnek rozkrájíme, cibuli také. Zeleninu očistíme. Mrkev, brambory a pórek rozkrájíme a vše společně s rozmarýnem rozložíme do pekáčku. Na zeleninu položíme maso – kůží dolů. Podlijeme vývarem. Po 20ti minutách pečení maso obrátíme kůží nahoru a nařízneme do proužků nebo kostiček. Pečeme dalších 50 – 60 minut. Aby se udělala křupavá kůrčička, zvýšíme posledních 10 minut teplotu na 220 °C (horkovzdušnou na 200 °C).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,886x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šťavnatá vepřová pečeně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist