Sekaná s vejcem
Suroviny
600 g míchaného mletého masa
4 plátky anglické slaniny
100 ml smetany
1 starší rohlík
1 mrkev
2 sladkokyselé okurky
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžíce jehliček rozmarýnu
1 vejce
1 kávová lžička kuliček červeného pepře
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce hořčice
2 vejce uvařená natvrdo
2 kávové lžičky škrobové moučky
sůl
pepř

Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rohlík namočíme. Mrkev, okurku, cibuli, česnek a rozmarýn nasekáme. Maso promícháme se zeleninou a přidáme vejce, vymačkaný rohlík a kuličky pepře. Směs osolíme, ochutíme octem, pepřem a hořčicí. Maso vyklopíme na pomoučenou plochu, zploštíme a doprostřed dáme náplň – oloupaná vajíčka a slaninu. Z masa vytvarujeme šišku sekané. Položíme ji do vymaštěného pekáčku a pečeme 50 minut v troubě. Upečenou sekanou vyndáme a před krájením necháme chvíli odpočinout. Výpek svaříme se smetanou, dochutíme a zahustíme škrobovou moučkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,689x
Komentáře receptu Sekaná s vejcem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!