Sekaná s vejcem

Suroviny

600 g míchaného mletého masa
4 plátky anglické slaniny
100 ml smetany
1 starší rohlík
1 mrkev
2 sladkokyselé okurky
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžíce jehliček rozmarýnu
1 vejce
1 kávová lžička kuliček červeného pepře
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce hořčice
2 vejce uvařená natvrdo
2 kávové lžičky škrobové moučky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rohlík namočíme. Mrkev, okurku, cibuli, česnek a rozmarýn nasekáme. Maso promícháme se zeleninou a přidáme vejce, vymačkaný rohlík a kuličky pepře. Směs osolíme, ochutíme octem, pepřem a hořčicí. Maso vyklopíme na pomoučenou plochu, zploštíme a doprostřed dáme náplň – oloupaná vajíčka a slaninu. Z masa vytvarujeme šišku sekané. Položíme ji do vymaštěného pekáčku a pečeme 50 minut v troubě. Upečenou sekanou vyndáme a před krájením necháme chvíli odpočinout. Výpek svaříme se smetanou, dochutíme a zahustíme škrobovou moučkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,543x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sekaná s vejcem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist