Vepřové na toskánský způsob

Suroviny

1 kg vepřové kýty rozkrojené na roládu
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g černých oliv
2 lžíce medu
1 svazek bazalky
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce oleje
150 ml vína Marsala
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a zevnitř i zvenku potřeme medem. Rajčata a olivy necháme okapat a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky nakrájíme na nudličky. Rajčata, olivy a bazalku společně promícháme. Ochutíme octem, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme maso, srolujeme a svážeme kuchyňským provázkem. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmahneme. Potom teprve osolíme a opepříme. Nakonec zalijeme Marsalou a na mírném teple dusíme asi 1 hodinu. Ozdobíme bazalkou.

Jako příloha se hodí na másle opečené gnocchi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,554x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové na toskánský způsob


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist