Vepřové na toskánský způsob

Suroviny

1 kg vepřové kýty rozkrojené na roládu
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g černých oliv
2 lžíce medu
1 svazek bazalky
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce oleje
150 ml vína Marsala
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a zevnitř i zvenku potřeme medem. Rajčata a olivy necháme okapat a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky nakrájíme na nudličky. Rajčata, olivy a bazalku společně promícháme. Ochutíme octem, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme maso, srolujeme a svážeme kuchyňským provázkem. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmahneme. Potom teprve osolíme a opepříme. Nakonec zalijeme Marsalou a na mírném teple dusíme asi 1 hodinu. Ozdobíme bazalkou.

Jako příloha se hodí na másle opečené gnocchi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,830x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové na toskánský způsob


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist