Vepřové na toskánský způsob
Suroviny
1 kg vepřové kýty rozkrojené na roládu
100 g sušených rajčat naložených v oleji
100 g černých oliv
2 lžíce medu
1 svazek bazalky
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce oleje
150 ml vína Marsala
sůl
pepř
Postup
Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a zevnitř i zvenku potřeme medem. Rajčata a olivy necháme okapat a najemno nasekáme. Bazalku opláchneme, osušíme, lístky nakrájíme na nudličky. Rajčata, olivy a bazalku společně promícháme. Ochutíme octem, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme maso, srolujeme a svážeme kuchyňským provázkem. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmahneme. Potom teprve osolíme a opepříme. Nakonec zalijeme Marsalou a na mírném teple dusíme asi 1 hodinu. Ozdobíme bazalkou.
Jako příloha se hodí na másle opečené gnocchi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,830x
Komentáře receptu Vepřové na toskánský způsob
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!