Kuře na kysaném zelí a čabajce

Suroviny

2 - 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
500 g bílého kysaného zelí
1 větší čabajka nebo jiná pikantní klobása
2 větší cibule
200 ml zakysané smetany
olej
sůl
mletý barevný pepř (případně zelený nebo černý)
mletá sladká paprika
kmín

ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Posunovut vlevo
ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce ukázka receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Posunout vpravo

Postup

Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáčku na oleji ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuře vyndáme z pekáčku a cibuli necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme na kostičky nakrájenou čabajku a zelí. Vše promícháme. Kuře zlehka vmáčkneme do zelí, okořeníme paprikou a pokmínujeme. Přiklopíme pekáček, případně přikryjeme alobalem a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut. Občas poléváme výpekem. Pak sundáme puklici a pečeme dalších 20 minut při 220.C.
10 minut před koncem vyndáme kuře, zelí promícháme se zakysanou smetanou, kuře vrátíme zpět a dopečeme. Na kuře můžeme vložit kousek másla.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,739x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist