Kuře na kysaném zelí a čabajce
Suroviny
2 - 4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
500 g bílého kysaného zelí
1 větší čabajka nebo jiná pikantní klobása
2 větší cibule
200 ml zakysané smetany
olej
sůl
mletý barevný pepř (případně zelený nebo černý)
mletá sladká paprika
kmín

Postup
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a opečeme v pekáčku na oleji ze všech stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuře vyndáme z pekáčku a cibuli necháme zesklovatět ve výpeku. Přidáme na kostičky nakrájenou čabajku a zelí. Vše promícháme. Kuře zlehka vmáčkneme do zelí, okořeníme paprikou a pokmínujeme. Přiklopíme pekáček, případně přikryjeme alobalem a dáme péci do předehřáté trouby při 200.C asi 40 minut. Občas poléváme výpekem. Pak sundáme puklici a pečeme dalších 20 minut při 220.C.
10 minut před koncem vyndáme kuře, zelí promícháme se zakysanou smetanou, kuře vrátíme zpět a dopečeme. Na kuře můžeme vložit kousek másla.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,114x
9.50 (počet: 2)
9.50
2
10
Komentáře receptu Kuře na kysaném zelí a čabajce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

