Rakvičky se šlehačkou

Suroviny

300 g moučkového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1/4 lžičky jedlé sody nebo amonia (cukrářského droždí)
4 žloutky
1 celé vejce
máslo na vymazání formiček
ušlehaná šlehačka na ozdobení
formičky na rakvičky

recept nemá fotografii

Postup

Vejce se žloutky a moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem s metličkou asi 2 minuty na maximální otáčky. Do mouky zamícháme sodu a smícháme ji s ušlehanými vejci. Formičky celé vymažeme máslem a do 1/4 naplníme krémem - rakvičky při pečení nabudou. Dáme péci do trouby vyhřáté na 80.C, pečeme 50 minut. Hotové rakvičky necháme mírně vychladnout a pak je opatrně vyklopíme. Vychladlé zdobíme tuhou šlehačkou nebo různými krémy, nebo skladujeme v dobře uzavřených dózách.
Poznámka:
Pokud chceme zjistit, zda jsou rakvičky dopečené, jednu rakvičku vyndáme z trouby, vyklopíme a přelomíme, abychom zjistili, zda je uvnitř dopečená. Pokud ne, prodloužíme dobu pečení.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,839x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 3) 8.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rakvičky se šlehačkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist