Masový štrůdl podle paní Milerové
Suroviny
1 listové těsto
500 g - 750 g mletého masa (nejlépe drůbežího)
16 - 20 plátků sýra (eidam, ementál)
koření do mletého masa
sůl
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 syrové vejce
4 vejce uvařená natvrdo
směs sterilované zeleniny (hrášek, kukuřice, paprika)
kousek tuku (Hery)
nastrouhaná Niva nebo tvrdý sýr na posypání

Postup
Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na plát. Na každý rozložíme polovinu plátků sýra, konce necháváme volné, abychom mohli plát dobře stočit.. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí společně s vajíčkem promícháme s mletým masem. Ochutíme kořením a pokud je třeba, osolíme. Maso natřeme rovnoměrně na sýr. Na každý plát pak na maso klademe 2 vejce nakrájená na kolečka střídavě se zeleninou. Plát stočíme do závinu a konce dobře, ale opatrně přimáčkneme. Štrůdl potřeme rozehřátou Herou a posypeme kořením. Pečeme cca 20 minut na 180.C v předehřáté horkovzdušné troubě dozlatova. Před dokončením posypeme nastrouhanou nivou nebo sýrem. Závin krájíme ještě teplý.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,669x
Komentáře receptu Masový štrůdl podle paní Milerové
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

