Ořechový závin

Suroviny

TĚSTO:
250 g hladké mouky
špetka soli
30 g rozehřátého másla
70 ml studené vody
20 ml octa
1 vejce
mouka na podsypání

NÁPLŇ:
200 g jader vlašských ořechů
50 g rozehřátého másla
2 větší oloupané hrušky
šťáva z 1/2 citronu
100 g rozinek
2 lžičky citronové kůry
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosejeme, vejce rozšleháme s vodou a octem, máslem a špetkou soli. Po částech přidáváme mouku, vypracujeme a dobře propracujeme vláčné těsto. Bochánek těsta položíme na vál a na půl hodiny ho zakryjeme nahřátým kastrolem. Ořechy nasucho lehce opečeme a nasekáme. Nasucho opečeme i strouhanku. Hrušky nakrájíme na kostičky a zalijeme citronovou šťávou. Připravíme si větší utěrku, posypeme moukou a těsto na ní od středu vytáhneme na co nejtenší placku. Pokropíme jí částí másla, střední pruh (na šířku plechu) posypeme strouhankou, ořechy, cukrem, skořicí rozinkami a hruškami. Protější okraje přehneme do středu a také posypeme náplní. Stočíme pomocí utěrky do závinu, přeložíme pečícím papírem vyložený plech a potřeme zbylým máslem. Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a závin upečeme dozlatova. Hotový posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,576x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.00 (počet: 1) 6.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist