Čtyřbarevná bábovka

Suroviny

250 g másla
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
sůl
125 g hladké mouky
125 g solamylu
1 prášek do pečiva
50 g loupaných mandlí
2 lžíce likéru
25 g čokolády
1/2 lžíce kakaa
2 lžičky cukru
1 lžíce mléka
50 g mletých lískových jader
1 skořicový cukr
1 lžíce rumu
30 g jemně krájené kandované pomerančové kůry
1 lžíce koňaku
tuk a hrubá mouka do formy
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do změklého másla zašleháme po částech cukr, vanilkový cukr, sůl a celá vejce. Nakonec po lžících smícháme směs mouky, solamylu a prášku do pečiva. Těsto rozdělíme na čtyři části. Do první části těsta vmícháme loupané sekané mandle a likér (např. amaretto). Druhou část promícháme s nastrouhanou čokoládou, kakaem a cukrem a zředíme lžící mléka. Další díl ochutíme mletými lískovými jádry, skořicí a rumem. Zbylou část smícháme s pomerančovou kůrou a koňakem.

Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme jí střídavě různobarevnými těsty a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 70 minut. Hotovou bábovku vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,341x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čtyřbarevná bábovka

anonym: Sunday, June 24, 2012
škoda že není foto s hotovou bábovkou

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist