Vepřová plec pečená po selsku
Suroviny
500 g vepřové plece
10 g hladké mouky
česnek
cibule
voda
sůl
Postup
Opláchnuté díly plece potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Pečeme za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou doměkka a dozlatova. Dbáme na to, aby se cibule nepřipálila a maso podle potřeby obrátíme. Upečenou plec vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, rozmícháme, zalijeme vodou a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut – ke konci ji podle potřeby přisolíme a nakonec ji procedíme a krátce převaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 17,596x
Komentáře receptu Vepřová plec pečená po selsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!