Hrušky zapečené v bramborovém těstě

Suroviny

500 g hrušek
1 kg brambor
4 lžíce polohrubé mouky
500 ml mléka
2 vejce
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
moučkový cukr a skořice na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Na rozpáleném oleji v pekáčku je opečeme a pravidelně urovnáme na dno. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přimícháme mouku se špetkou soli, mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto (mělo by mít hustotu lívancového těsta, také dle potřeby můžeme přidat mouku). Rozetřeme ho na hrušky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 45 – 55 minut dokřupava – pokud se povrch připaluje, zakryjeme pekáček alobalem. Horký pokrm potřeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a skořicí a podáváme teplý.

Pozn.: Jednotlivé porce můžeme ozdobit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,890x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrušky zapečené v bramborovém těstě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist