Skořicová bábovka I.

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g pískového cukru
150 g Hery
4 vejce
4 lžíce mléka
1 vanilkový cukr
3 lžičky skořice
kůra z chemicky neošetřeného citronu
1/2 prášku do pečiva
lístky meduňky a cukr moučka na ozdobu
tuk a strouhanka do formy

recept nemá fotografii

Postup

Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme lžíci cukru z odváženého množství a lehce vmícháme do utřeného těsta. Nakonec přidáme prášek do pečiva dobře rozmíchaný v hrstce mouky, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Asi do třetiny výše uvedeného těsta zamícháme skořici.

Bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a střídavě naplníme bílým a skořicovým těstem. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečenou bábovku po krátké zchladnutí vyklopíme na drátěnou podložku. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na dílky, ozdobíme lístkem meduňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,744x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skořicová bábovka I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist