Hovězí plátek na žampionech

Suroviny

400 g zadního hovězího masa
50 g tuku
25 g hladké mouky
100 g žampionů
voda
cibule
kmín
sůl
mletý pepř
tuk na podušení žampionů

recept nemá fotografii

Postup

Díly masa opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. K tuku od opékání plátků masa přidáme nepoužitý zbytek a osmažíme v něm cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme mírně vodou, přidáme opečené plátky masa, okmínujeme a pod poklicí je zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme jí prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme nejméně 20 minut. Hotovou sťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, které podle potřeby osolíme a znovu krátce povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,760x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.67 (počet: 3) 8.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí plátek na žampionech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist