Hovězí plátek na žampionech
Suroviny
400 g zadního hovězího masa
50 g tuku
25 g hladké mouky
100 g žampionů
voda
cibule
kmín
sůl
mletý pepř
tuk na podušení žampionů

Postup
Díly masa opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. K tuku od opékání plátků masa přidáme nepoužitý zbytek a osmažíme v něm cibuli nakrájenou na drobno. Zalijeme mírně vodou, přidáme opečené plátky masa, okmínujeme a pod poklicí je zvolna dusíme téměř doměkka. Během dušení plátky obracíme a podle potřeby podléváme teplou vodou. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme jí prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a dusíme nejméně 20 minut. Hotovou sťávu procedíme zpět na plátky, přidáme očištěné, opláchnuté, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, které podle potřeby osolíme a znovu krátce povaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,109x

Komentáře receptu Hovězí plátek na žampionech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!