Kapr namodro

Suroviny

1 kapr
na půlku kapra asi 1 l vody
kořenovou zeleninu
cibuli
bobkový list
celý pepř
nové koření
hřebíček
tymián
1/4 l octa
1 vrchovatou lžíci soli
zelenou petrželku

recept nemá fotografii

Postup

Kapří porce položíme na širší mísu kůží nahoru a poléváme je vařícím octem, až krásně zmodrají. Kůže se potom co nejméně dotýkáme, aby se barva nesetřela. Rybu necháme ještě odležet, aby se dobarvila. Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s kořením a zeleninou. Přidáme k ní ocet z polévání porcí kapra a zbytek octa do vařícího nálevu opatrně vložíme porce, nejlépe kůží navrch. Počkáme, až se nálev začne vařit, potom snížíme výkon na minimum a 15 minut rybu v horké vodě „doděláme“. Po vyndání pouze polijeme rozpuštěným máslem. Kapr namodro se podává s vařenými brambory, které posypeme zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,491x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr namodro


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist