Staročeská rybí polévka s hrachem

Suroviny

hlavu, ocas, ploutve a vnitřnosti z 1 kapra
100 g hrachu
40 g másla
40 g hladké mouky
70 g kořenové zeleniny
1 cibuli
1 stroužek česneku
sůl
petrželku

recept nemá fotografii

Postup

Hrách předem namočíme a pak uvaříme doměkka. Očištěnou a opranou hlavu, ocas a ploutve a vnitřnosti vaříme v osolené vodě s pokrájenou oloupanou cibulí. Když maso asi po 10 minutách změkne, vývar přecedíme. Na másle osmahneme zeleninu pokrájenou na nudličky, zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a zalijeme prochladlým vývarem z ryby. Před dovařením přidáme celý nebo prolisovaný hrách i s vodou, v níž jsme ho vařili, maso obrané z hlavy, pokrájené vnitřnosti a česnek utřený se solí. Polévku povaříme, dochutíme solí a podáváme s nasekanou petrželkou a s osmaženou na kostičky nakrájenou houskou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,978x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Staročeská rybí polévka s hrachem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist