Vepřové na pivu a medu
Suroviny
2 kg vykostěné vepřové pečínky v celku
300 ml tmavého piva
100 ml medu
250 g třtinového cukru
sůl
pepř

Postup
Pivo, med a cukr dáme do hrnce a na středním plameni svaříme na sirup. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Dáme do pekáčku a pečeme 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 °C, pečínku potřeme sirupem a pečeme dalších 40 – 45 minut. V průběhu pečení potíráme výpekem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,664x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Vepřové na pivu a medu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Jedlý papír
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!