Šunkovo-sýrová zemlbába

Suroviny

8 rohlíků nakrájených na plátky
450 g šunky na kousky
10 velkých vajec
630 ml polotučného mléka
1 lžíce másla (pokojové teploty)
1 lžíce hořčice
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
5 jarních cibulek nasekaných
220 g nastrouhaného čedaru

recept nemá fotografii

Postup

Zapékací mísu vymažeme máslem. Ve velké míse smícháme vajíčka, mléko, hořčici, papriku a sůl. Třetinu pokrájených rohlíků rozprostřeme na dno mísy, pokryjeme polovinou šunky, jarních cibulek a sýru, navrch dáme druhou třetinu rohlíků, přes ně zbylou šunku, cibulky i sýr a navrch zbylé pečivo. Zatlačíme do mísy a přelijeme vajíčkovou směsí. Přikryté alobalem a zatížené talířem a třeba plechovkou fazolí dáme přes noc chladit.

Troubu předehřejeme na 180 °C, zemlbábu vyndáme z lednice a necháme jí 15 minut stát při pokojové teplotě. Potom jí odklopenou pečeme asi 1 – 1,5 hodiny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,077x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šunkovo-sýrová zemlbába


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist