Zázvorové brambory

Suroviny

900 g malých nových brambor na poloviny
60 ml sezamového oleje (+ 2 lžíce navíc)
3 lžíce oloupaného a nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky kurkumy
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 limetka
sůl
pepř na dochucení

recept nemá fotografii

Postup

Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme brambory a 2 lžíce zázvoru a opékáme 7 až 10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (opatrně, voa bude stříkat a prskat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu, vrátíme na oheň, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezměknou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a dle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,551x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 2) 8.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zázvorové brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist