Vepřová panenka plněná švestkami
Suroviny
500 g vepřové panenky
200 g sušených švestek
2 lžíce oleje
150 ml červeného vína
2 lžíce švestkových povidel
50 g mandlí
sůl, pepř
provensálské koření
![Vepřová panenka plněná švestkami ukázka receptu Vepřová panenka plněná švestkami](/Content/Images/Recipes/51_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Vepřová panenka plněná švestkami ukázka receptu Vepřová panenka plněná švestkami](/Content/Images/Recipes/51_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína za občasného otáčení. Pak na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti. Necháme zhoustnout a přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou.
Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou.
Podáváme s bramborami, kroketami nebo hranolkami.
Varianta: místo provensálského koření můžeme přidat špetku mleté skořice
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 761x
![Počet hodnotících uživatelů: 8 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Vepřová panenka plněná švestkami
Markéta: | pátek 11. ledna 2013 |
To anonym: A už jste to jedl/a? Je to naopak vynikající... | |
anonym: | sobota 15. prosince 2012 |
To snad nemuzete myslet vazne...hnus |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!