Vepřová panenka plněná švestkami
Suroviny
500 g vepřové panenky
200 g sušených švestek
2 lžíce oleje
150 ml červeného vína
2 lžíce švestkových povidel
50 g mandlí
sůl, pepř
provensálské koření




Postup
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína za občasného otáčení. Pak na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti. Necháme zhoustnout a přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou.
Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou.
Podáváme s bramborami, kroketami nebo hranolkami.
Varianta: místo provensálského koření můžeme přidat špetku mleté skořice
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9,879x

Komentáře receptu Vepřová panenka plněná švestkami
Markéta: | Friday, January 11, 2013 |
To anonym: A už jste to jedl/a? Je to naopak vynikající... | |
anonym: | Saturday, December 15, 2012 |
To snad nemuzete myslet vazne...hnus |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!