Vepřové plátky na víně

Suroviny

400 g vepřových plátků
1 lžíce hladké mouky
20 ml oleje
100 ml suchého bílého vína
1 stroužek česneku
sůl
pepř

SALÁT:
4 rajčata
2 jarní cibulky
50 g černých oliv bez pecky
2 lžíce panenského olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička cukru
1 hlávka salátu lollo
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran osmažíme. Pět minut před koncem podlijeme bílým vínem a přidáme prolisovaný česnek.

Salát připravujeme z omyté zeleniny. Rajčata, cibulky i olivy nakrájíme na menší kousky, smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Dle chuti osladíme a vše zlehka promícháme. Listy salátu lollo natrháme a vyložíme jimi dno mísy, ve které budeme zeleninu podávat. Na listy nasypeme připravený salát.

Salát podáváme společně s vepřovými plátky, které mírně přelijeme šťávou z bílého vína. Můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,133x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist