Vepřové plátky na víně

Suroviny

400 g vepřových plátků
1 lžíce hladké mouky
20 ml oleje
100 ml suchého bílého vína
1 stroužek česneku
sůl
pepř

SALÁT:
4 rajčata
2 jarní cibulky
50 g černých oliv bez pecky
2 lžíce panenského olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička cukru
1 hlávka salátu lollo
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran osmažíme. Pět minut před koncem podlijeme bílým vínem a přidáme prolisovaný česnek.

Salát připravujeme z omyté zeleniny. Rajčata, cibulky i olivy nakrájíme na menší kousky, smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Dle chuti osladíme a vše zlehka promícháme. Listy salátu lollo natrháme a vyložíme jimi dno mísy, ve které budeme zeleninu podávat. Na listy nasypeme připravený salát.

Salát podáváme společně s vepřovými plátky, které mírně přelijeme šťávou z bílého vína. Můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 389x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist