Vepřové plátky na víně
Suroviny
400 g vepřových plátků
1 lžíce hladké mouky
20 ml oleje
100 ml suchého bílého vína
1 stroužek česneku
sůl
pepř
SALÁT:
4 rajčata
2 jarní cibulky
50 g černých oliv bez pecky
2 lžíce panenského olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička cukru
1 hlávka salátu lollo
sůl
pepř

Postup
Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. V pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran osmažíme. Pět minut před koncem podlijeme bílým vínem a přidáme prolisovaný česnek.
Salát připravujeme z omyté zeleniny. Rajčata, cibulky i olivy nakrájíme na menší kousky, smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Dle chuti osladíme a vše zlehka promícháme. Listy salátu lollo natrháme a vyložíme jimi dno mísy, ve které budeme zeleninu podávat. Na listy nasypeme připravený salát.
Salát podáváme společně s vepřovými plátky, které mírně přelijeme šťávou z bílého vína. Můžeme posypat nakrájenou jarní cibulkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,539x
Komentáře receptu Vepřové plátky na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!