Tagliatelle s krevetami
Suroviny
400 g zelených a bílých těstovin
1 mrkev
1 středně velká cuketa
1 červená paprika
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
100 ml suchého bílého vína
150 g vyloupaných a uvařených krevet
4 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř

Postup
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly akorát na skus. Odložíme stranou. Zeleninu důkladně očistíme, cuketu a mrkev nakrájíme na hoblinky nebo na nudličky, papriku na úhledné proužky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Cuketu, mrkev a papriku restujeme přibližně 3 minuty na rozehřátém másle. Vše zalijeme suchým bílým vínem a ještě další 2 až 3 minuty dusíme.
Těstoviny slijeme a necháme důkladně okapat, zlehka je promícháme s krevetami a se zeleninou a nakonec ještě ochutíme solí a pepřem (nejlépe čerstvě namletým). Rozdělíme na talíře a každou porci ještě ozdobíme kopečkem zakysané smetany a snítkou čerstvé bylinky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,547x
Komentáře receptu Tagliatelle s krevetami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!