Tymiánové koláčky
Suroviny
(na cca 10 koláčků):
TĚSTO:
12 plátků toustového chleba
100 ml smetany (33%)
4 žloutky
80 g piniových oříšků
1 žloutek na potření
sůl
pepř
tymián dle potřeby
NA OZDOBU:
150 g mozzarelly
rajčátka
španělské olivy
bazalka
anglická slanina
Postup
Do mísy dáme toustový chléb, smetanu, žloutek, sůl, pepř a lístky tymiánu. Ze surovin zpracujeme vláčné, nikoliv tekuté těsto. Plech vyložíme pečící fólií, z těsta tvarujeme koláčky a klademe je na plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme piniovými oříšky. Pečeme při teplotě 180 °C do lehce zlaté barvy.
Upečené koláčky poklademe kousky mozzarelly, malými rajčátky, olivami, kousky uzeniny a bazalkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,205x
Komentáře receptu Tymiánové koláčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!