Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou

Suroviny

1,5 kg rebarboty
20 g droždí
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla
3 žloutky
špetka strouhaného muškátového oříšku
tuk na plech

DROBENKA:
250 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
100 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžičky mleté skořice

recept nemá fotografii

Postup

Droždí v misce rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka a zahustíme 2 lžícemi mouky. Kvásek poprášíme moukou a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme cukr, změklé máslo nakrájené na kousky, žloutky, muškátový oříšek, kvásek a vše promícháme. Za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme pevné hladké těsto, které necháme vykynout a během této doby je dvakrát prohněteme.

Mezitím očistíme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vločky másla, cukr, vejce a skořici, vše promneme mezi prsty na malé hrudky a vytvoříme drobenku.

Vykynuté těsto rozválíme na plát, který položíme na plech vymazaný tukem a okraj vytáhneme nahoru. Na těsto rozdělíme nakrájenou rebarboru a zasypeme ji drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,958x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist