Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou
Suroviny
1,5 kg rebarboty
20 g droždí
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
75 g krupicového cukru
80 g másla
3 žloutky
špetka strouhaného muškátového oříšku
tuk na plech
DROBENKA:
250 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
125 g másla
100 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžičky mleté skořice
Postup
Droždí v misce rozmícháme ve 4 lžících vlažného mléka a zahustíme 2 lžícemi mouky. Kvásek poprášíme moukou a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy prosejeme zbylou mouku, přidáme cukr, změklé máslo nakrájené na kousky, žloutky, muškátový oříšek, kvásek a vše promícháme. Za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme pevné hladké těsto, které necháme vykynout a během této doby je dvakrát prohněteme.
Mezitím očistíme rebarboru a nakrájíme jí na kousky. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme vločky másla, cukr, vejce a skořici, vše promneme mezi prsty na malé hrudky a vytvoříme drobenku.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, který položíme na plech vymazaný tukem a okraj vytáhneme nahoru. Na těsto rozdělíme nakrájenou rebarboru a zasypeme ji drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,216x
Komentáře receptu Rebarborový koláč se skořicovou drobenkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!