Kynutá bábovka s mákem a švestkami

Suroviny

25 g droždí
100 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 lžička citronové kůry
80 g tuku
1 žloutek
2 vejce
2 lžíce strouhanky
tuk a hrubá mouka na formu

NÁPLŇ:
200 ml mléka
150 g mletého máku
50 g cukru
1/2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
200 g švestek

recept nemá fotografii

Postup

Z droždí, cukru, 3 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy vsypeme mouku. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, rozpuštěný tuk, žloutek a vejce. Přilijeme zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.

Do vroucího mléka vsypeme mák, cukr a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zchladlou makovou náplň dochutíme rumem. Švestky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtinky. Vykynuté těsto rozválíme na plát, poprášíme strouhankou, potřeme makovou náplní a poklademe švestkami. Plát svineme do rolády a přeneseme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku propícháme špejlí a vložíme jí do trouby. Při 170 °C pečeme asi 60 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,866x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kynutá bábovka s mákem a švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist