Lázeňská kachna
Suroviny
1 kachna
100 g mrkve
100 g žampionů
10 malých cibulek
50 g másla
3 dl bílého vína
sůl
Postup
Omytou kachnu osolíme svrchnu i zevnitř, dáme do pekáče, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme v troubě téměř doměkka za občasného podlévání teplou vodou.
Mrkev nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme plátky žampionů, hrst cibulek a vše osmažíme na másle. Téměř upečenou kachnu rozporcujeme, vrátíme do pekáče, přidáme osmaženou směs a podlijeme vínem. Kachnu dopečeme a jako přílohu podáváme brambory, které posypeme petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,892x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Lázeňská kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!