Větrníčky s vanilkovým krémem
Suroviny
(na cca 35 větrníčků):
250 ml vody
90 g Hery
160 g hrubé mouky
4 vejce
sůl
600 ml mléka
6 polévkových lžic cukru krupice
110 g Ramy
3 polévkové lžícee rumu
2 vanilkové pudinky

Postup
Vodu se špetkou soli a Herou přivedeme k varu, vmícháme mouku a za stálého míchání „odpalujeme“ na ohni asi 4 minuty. Potom hmotu necháme trochu prochladnout, postupně vmícháme vejce a sáčkem se širší trubičkou stříkáme větrníčky o průměru cca 3 cm, na vymaštěné a hrubou moukou vysypané plechy. Pečeme je v hodně vyhřáté troubě. Horké větrníčky rozřízneme na půlky a vychladlé plníme vanilkovým krémem nebo jinou náplní.
VANILKOVÝ KRÉM:
V menší části mléka rozmícháme pudinkové prášky a vlijeme je za stálého míchání do zbylého vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí, pak ve vodní lázni zchladíme.Ramu utřeme s cukrem do pěny, vešleháme do téměř studeného krému a nakonec ochutíme rumem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,975x
Komentáře receptu Větrníčky s vanilkovým krémem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!