Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou
Suroviny
100 g sušených švestek
asi 8 mandlí
50 ml rumu
těstíško
10 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
špetka soli
citrónová kůra
olej
omáčka:
80 g sušených švestek
50 ml vody
šlehačka
50 g moučkového cukru
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Sušené švestky vypeckujeme a místo pecky vložíme ve vroucí vodě spařené a oloupané mandle. Naložíme je nejména na 1 hodinu do rumu. V mléce rozmícháme vejce, sůl, mouku a cukr a vymícháme dohladka. V těstíčku pak namáčíme švestky a hned je na rozpáleném oleji smažíme. Švestky na omáčku rozvaříme ve vodě doměkka, prolisujeme, přidáme k nim cukr a šlehačku. Osmažené švestky na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme podle fantazie mandlemi a případně i čerstvými švestkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 501x
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!