Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou

Suroviny

100 g sušených švestek
asi 8 mandlí
50 ml rumu
těstíško
10 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
špetka soli
citrónová kůra
olej
omáčka:
80 g sušených švestek
50 ml vody
šlehačka
50 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Sušené švestky vypeckujeme a místo pecky vložíme ve vroucí vodě spařené a oloupané mandle. Naložíme je nejména na 1 hodinu do rumu. V mléce rozmícháme vejce, sůl, mouku a cukr a vymícháme dohladka. V těstíčku pak namáčíme švestky a hned je na rozpáleném oleji smažíme. Švestky na omáčku rozvaříme ve vodě doměkka, prolisujeme, přidáme k nim cukr a šlehačku. Osmažené švestky na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme podle fantazie mandlemi a případně i čerstvými švestkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,370x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist