Staročeský sulc
Suroviny
2 vepřové nožičky
1 vepřové kolínko
4 balení bobkového listu
4 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
sůl
Knorr bujón
1 cibule
4 stroužky česneku
1 polévková lžíce octa

Postup
Očištěné a oprané maso společně s kořením uvaříme doměkka, přidáme sůl a cibuli. Uvařené suroviny vyjmeme z vývaru, necháme vychladit, vykostíme a umeleme. Umeleme zároveň i česnek. Libové maso můžeme jen pokrájet na menší kousky.
Vývar přecedíme, vrátíme do něj maso, pomletou kůži s česnekem, osolíme a opepříme dle chuti a dáme na chvilku povařit s troškou octa.
Hotový horký sulc naléváme do misek. Vychladlý ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí a pokapané octem, nejlépe s čerstvým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,874x

Komentáře receptu Staročeský sulc
anonym: | Monday, June 4, 2012 |
Pro barvu a chuť bych ještě přidala kořenovou zeleninu. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!