Bůček na medu
Suroviny
1 kg bůčku
koření na čínu
sůl
pepř
10 žampionů
8 stroužků česneku
3 polévkové lžíce medu
2 cibule
olivový olej
Postup
Bůček nakrájíme na tenké plátky a okořeníme, necháme asi hodinu odležet. Potom bůček rozprostřeme na nízky pekáč a zalijeme trochou olivového oleje a dáme péct na 200 °C asi na 40 minut. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Mezitím nakrájíme cibuli na půl kolečka a žampiony na plátky. Česnek utřeme a dáme do větší skleničky nebo hrnečku, přidáme med a trochu teplé vody a promícháme. Po 40 minutách dáme vše k bůčku a zalijeme směsí medu a česneku a ještě pečeme asi 10 až 15 minut. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,266x
Komentáře receptu Bůček na medu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!