Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou
Suroviny
500 g kuřecího masa
200 g hub (žampiónů)
1 středně velká a 1 malá bílá cibule
1 červená cibule
2 stroužky česneku
20 ml zakysané smetany
1 kapie
sůl, pepř
plnotučná hořčice
olej
petrželová nať

Postup
Očištěné kuřecí maso umeleme, větší bílou cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme, přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, posolíme a opepříme. Z masové směsi uděláme bochánky, zploštíme je a necháme půl hodiny odležet v chladničce. Pak je z obou stran opečeme na oleji na mírném ohni. Do výpeku domě nadrobno nakrájenou červenou cibuli a očištěné na kousky nekrájené houby. Dusíme je doměkka, pak přidáme hořčici, smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Karbanátky houbovou omáčkou, podáváme s bramborami, případně s rýží. Papriku očistíme a zbavíme jader, nakrájíme na tenké kroužky, oloupeme malou bílou cibuli, také ji nakrájíme na tenké kroužky a karbánátky jimi ozdobíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,669x

Komentáře receptu Kuřecí karbanátky s houbovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!