Moravské koláče
Suroviny
400 g bezlepkové mouky
1 sáček sušeného droždí
30 g cukru
špetka soli
200 ml mléka
70 g rozehřátého másla
2 lžíce oleje
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 bílek
NÁPLNĚ:
švestková povidla
1 lžíce rumu
500 g měkkého tvarohu
2 žloutky
3 lžíce cukru
špetka mleté vanilky
1 lžička nastrouhané citronové kůry
DROBENKA:
50 g másla
2 lžíce pískového cukru
2 lžíce bezlepkové mouky

Postup
Do mísy prosejeme mouku, vmícháme droždí, cukr, citronovou kůru a sůl. V kastrůlku rozehřejeme máslo, horké odstavíme, zalijeme mlékem, olejem a vlažné nalijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.
Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou. Povidla rozmícháme s rumem. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, na plech vyložený pečícím papírem z nich vytvoříme kola a okraje potřeme bílkem. Střídavě je pokryjeme náplněmi, posypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Při 170 °C koláče upečeme dozlatova (20 – 30 minut).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,177x

Komentáře receptu Moravské koláče
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!