Moravské koláče

Suroviny

400 g bezlepkové mouky
1 sáček sušeného droždí
30 g cukru
špetka soli
200 ml mléka
70 g rozehřátého másla
2 lžíce oleje
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 bílek

NÁPLNĚ:
švestková povidla
1 lžíce rumu
500 g měkkého tvarohu
2 žloutky
3 lžíce cukru
špetka mleté vanilky
1 lžička nastrouhané citronové kůry

DROBENKA:
50 g másla
2 lžíce pískového cukru
2 lžíce bezlepkové mouky

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy prosejeme mouku, vmícháme droždí, cukr, citronovou kůru a sůl. V kastrůlku rozehřejeme máslo, horké odstavíme, zalijeme mlékem, olejem a vlažné nalijeme k mouce. Vypracujeme vláčné těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.

Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem, vanilkou, citronovou kůrou. Povidla rozmícháme s rumem. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku.

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 nebo 4 díly, na plech vyložený pečícím papírem z nich vytvoříme kola a okraje potřeme bílkem. Střídavě je pokryjeme náplněmi, posypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Při 170 °C koláče upečeme dozlatova (20 – 30 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,289x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Moravské koláče


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist