Smažený obalovaný kapr

Suroviny

1 kapr
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka

ukázka receptu Smažený obalovaný kapr
Posunovut vlevo
ukázka receptu Smažený obalovaný kapr
Posunout vpravo

Postup

Vykuchaného kapra zbavíme šupin (nehty hřbetem ruky nahoru zasuneme v protisměru pod šupiny), odřízneme hlavu, odstříhneme všechny ploutve. Kapra naporcujeme příčně na 2 cm široké kotvy (bude se lépe smažit). Porce kapra důkladně omyjeme a osušíme. Posolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, pak důkladně v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovým salátem (viz Různé - Saláty - Vánoční bramborový salát)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11,818x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.24 (počet: 17) 8.24 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený obalovaný kapr

anonym: Wednesday, October 3, 2007
Dobré je kapra vložit do hluboké mísy, zalít mlékem a nechat odležet do druhého dne. Maso se tak zbaví pro někoho nepříjemného zápachu ryb a také je mnohem křehčí.
anonym: Thursday, September 13, 2007
kapr s bramborovou kaší je nejvíc. doporučuji po osolení nechat hodinku (raději dvě) odpočinout. je neuvěřitelné co to s rybou udělá. lahoda...

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist