Salát Caesar

Suroviny

2 kuřecí prsa
špetka kari
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 plátky anglické slaniny
1 římský salát
150 g parmazánu
2 žemle (veka nebo bageta)

DRESINK:
2 žloutky
střik vinného octa
lžička dijonské hořčice
lžička krystalového cukru
100 ml oleje
stroužek česneku
4 ančovičky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Očištěná kuřecí prsa osolíme, posypeme pepřem a špetkou kari. Lehce zakápněme olejem a vše vetřeme do masa. To opečeme na oleji, ve kterém právě rozpékáme proužky slaniny. Pečivo pokrájené na centimetrové kostičky vysušíme ve středně vyhřáté troubě do křupava.

Žloutky s vinným octem, cukrem, hořičcí, pepřem a solí pořádně rozmícháme a za stálého míchání přiléváme v malých dávkách olej. Vytvoříme hustou emulzi, do které přimícháme ještě ančovičky nadrobno pokrájené s česnekem. Než dáme misku do ledničky, překryjeme jí potravinářskou fólií.

Vychlazený dresink promícháme s natrhaným salátem, naaranžujeme z něj na talířky hnízda, do kterých dáme maso se slaninou a krutony. Nakonec ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,717x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát Caesar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist