Salát Caesar
Suroviny
2 kuřecí prsa
špetka kari
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 plátky anglické slaniny
1 římský salát
150 g parmazánu
2 žemle (veka nebo bageta)
DRESINK:
2 žloutky
střik vinného octa
lžička dijonské hořčice
lžička krystalového cukru
100 ml oleje
stroužek česneku
4 ančovičky
sůl
mletý pepř

Postup
Očištěná kuřecí prsa osolíme, posypeme pepřem a špetkou kari. Lehce zakápněme olejem a vše vetřeme do masa. To opečeme na oleji, ve kterém právě rozpékáme proužky slaniny. Pečivo pokrájené na centimetrové kostičky vysušíme ve středně vyhřáté troubě do křupava.
Žloutky s vinným octem, cukrem, hořičcí, pepřem a solí pořádně rozmícháme a za stálého míchání přiléváme v malých dávkách olej. Vytvoříme hustou emulzi, do které přimícháme ještě ančovičky nadrobno pokrájené s česnekem. Než dáme misku do ledničky, překryjeme jí potravinářskou fólií.
Vychlazený dresink promícháme s natrhaným salátem, naaranžujeme z něj na talířky hnízda, do kterých dáme maso se slaninou a krutony. Nakonec ozdobíme hoblinkami parmazánu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,958x

Komentáře receptu Salát Caesar
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!