Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Suroviny
4 vepřové kotlety
1 lžíce hladké mouky
80 g másla
250 ml bílého vína
50 g eidamu
1 hrst čerstvého nasekaného pórku
sůl
Postup
Maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Lehce ho po obou stranách naklepeme. Maso nakrojíme po okrajích, aby se při opékání nezkroutilo. Osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm z obou stran dozlatova osmahneme - cca 3 minuty z každé strany. Opečené maso necháme na pánvi, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Tvrdý sýr najemno nastrouháme. Měkké kotlety vyndáme z pánve a uchováme teplé. Zbylou šťávu zahustíme připraveným sýrem a pět minut povaříme.
Nakonec omáčku přeléváme přes porce masa až na talířích. Podáváme s vařenou rýží a ozdobenou sekaným pórkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,625x
Komentáře receptu Kotlety na víně se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!