Čerkeské kuře
Suroviny
1 kuře
2 cibule
3/4 šálku rýže
špetka šafránu
2 lžíce spařených a oloupaných mandlí
2 lžíce piniových oříšků
2 lžíce vlašských ořechů
2 lžíce lískových oříšků
1 lžíce rozinek
1 lžíčka mlaté sladké papriky
špetka skořice
špetka zázvoru
sůl, pepř




Postup
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. Rýži uvaříme se šafránem a smícháme s nadrcenými oříšky a mandlemi, s rozinkami, skořicí, zázvorem, paprikou a osolíme. Rýžovou směsí naplníme kuře a uzavřeme jehlou nebo sešijeme. Pak kuře ze všech stran osmažíme na oleji s cibulí, nakrájenou na čtvrtky. Pak jej dáme péci do trouby do zlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,355x

Komentáře receptu Čerkeské kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!