Tykev s hovězím masem

Suroviny

500 g hovězího masa
500 g rajčat
1 kg tykve
polévková zelenina
250 ml vody
3 cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce nakrájené bazalky
sůl
čerstvě mletý pepř
ocet (příp. citrónová šťáva)

recept nemá fotografii

Postup

Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Polévkovou zeleninu očistíme. Vodu přivedeme k varu a dáme do ní maso a zeleninu, osolíme. Vaříme asi hodinu a sbíráme pěnu z vývaru. Maso vyndáme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme.

Tykev oloupeme, lžící vyškrábeme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Olej rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli, přimícháme tykev a dusíme asi 5 minut. Rajčata krátce spaříme vařící vodou, ochladíme ve studené vodě, oloupeme a rozkrájíme na poloviny a spolu s masem a vývarem přidáme k tykvi. Do polévky zamícháme bazalku a povaříme 5 minut. Dle chuti přidáme citrónovou šťávu.

Jako příloha se hodí tmavý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,202x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 1) 7.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tykev s hovězím masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist