Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
900 g brambor
150 g anglické slaniny
40-100 ml smetany ke šlehání
5-6 stroužků česneku
mletý kmín
sůl, pepř
máslo na vymazání pekáčku
olej
200 g strouhaného eidamu

ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
Posunovut vlevo
ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou ukázka receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
Posunout vpravo

Postup

Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka po obou stranách. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky a lehce osolíme. Pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny a na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220.C asi 20-30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor). Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 27,364x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 28) 8.00 28 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou

anonym: Monday, October 15, 2012
On myslel zřejmě tvrdou cibuli :D
anonym: Monday, August 13, 2012
Snad CIBULI, ne!!??
anonym: Thursday, March 15, 2012
Ahoj, Já tam dávám spolu s bramborami i cibuly.
anonym: Monday, March 22, 2010
Jak někdo může napsat ve slově syrové měkké I, to nepochopím!!
David: Monday, January 25, 2010
Můžete tu fotku poslat na email kucharka@isoftware.cz a my jí přidáme.
anonym: Sunday, January 24, 2010
Dělám to podobně, akorát dno pekáče vyskládám vrstvou bramborových plátků, které předtím opatlu mírně olejem s česnekem, majoránkou a solí, pak dám tenké,sirové,naklepané kuřecí plátky (slanina je dobré vylepšení), další vrstvu brambor a celé to zaliju kelímkem šlehačky. Peču asi 40min na 190C, aby byla horní vrstva brambor do zlatova a ne moc vysušená. Poslal bych fotku, kdybych věděl jak. Pavel
anonym: Monday, October 27, 2008
Mě osobně to strašně chutná,vařím to i bez receptu!! Ale rád se přiučím... Přítelkyně se těší až přijde z práce... Smíchám vepřové s kuřecím.... Do smetany se dá přidat i mléko trochu nebo žloutek....
FREDY
anonym: Monday, December 10, 2007
Moc díky asi tam bylo hodně toho másla.Tak snad se to příště povede.
Jarmila
anonym: Saturday, December 8, 2007
Jídlo jsem uvařila (viz foto). Napadlo mě, že možná se Vám šlehačka nesrazila, bílé kousky na bramborách byl možná nadrcený česnek. V pekáčku zůstává opravdu jen troška šlehačky s vypečenou šťávou z masa a slaniny a máslo, kterým byl vymazán pekáček (mohu poslat fotky). Možná bylo moc právě toho másla. Zdena
anonym: Wednesday, December 5, 2007
Moc dík. Přítel se totiž na to moc netvářil nadšeně
Jarmila
anonym: Monday, December 3, 2007
Ahoj, v pekáčku by neměla zůstat žádná voda, ale jen taková hustší omáčka. Vypadá to, že šlehačka nebyla čerstvá. Pokusím se o víkendu jídlo připravit a vyfotit. Zdena
anonym: Monday, December 3, 2007
Ahoj
vyzkoušela jsem recept ale v pekáči mi zůstalo hodně vody-šťávy a smetana se mi srazila.Tak bych potřebovala poradit co jsem udělala špatně.
Díky Jarmila

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist