Vepřové medailonky na sušených švestkách
Suroviny
800 g vepřové panenky
1 sladká smetana
100 g sušených švestek
1/4 l bílého vína nesladkého
pepř
sůl
tuk na smažení
veka (bageta)

Postup
Švestky namočíme do bílého vína a necháme je povařit, dokud nezměknou. Tuk na pánvi rozpálíme, nakrájíme medailonky, osolíme je, opepříme a osmažíme. Osmažené maso vyndáme a necháme na teplém místě, aby nevystydly. Do pánve s výpekem nalijeme víno s uvařenými švestkami, zalijeme smetanou a omáčku necháme vyvařit.
Hotovou omáčkou přelijeme medailonky a podáváme s bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,970x
Komentáře receptu Vepřové medailonky na sušených švestkách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!