Kotlety na víně se švestkami
Suroviny
4 vepřové kotlety
200 g čerstvých švestek
2 dl červeného vína
hladká mouka
1 lžička rybízové marmelády
troška másla
pepř
sůl

Postup
Švestky přes noc namočíme do červeného vína a potom je ve víně podusíme doměkka. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na másle. Po vyndání kotlet máslo zahustíme, zalijeme troškou vody a vínem, ve kterém jsme dusili švestky, důkladně promícháme a čekáme, dokud nevznikne omáčka. Do této omáčky vmícháme rybízovou marmeládu a přidáme trošku soli a mletý pepř. Maso na talíři obložíme švestkami a zalijeme omáčkou. Jako přilohu podáváme jakkoliv upravené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,511x
Komentáře receptu Kotlety na víně se švestkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!