Africký hrnec
Suroviny
3 kuřecí prsa
cca 5cm čerstvého zázvoru
5 stroužků česneku
kari
olej
kurkuma
římský kmín
koriandr
2 mrkve
1/4 středního celeru
1 cibule
1 menší cuketa
1 bílá paprika
1 červená paprika
1 pórek
4 rajčata
feferonka
pálivý kečup
hrst strouhaného kokosu
sůl

Postup
Zázvor a česnek nasekáme na drobné kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme koření a necháme ho chvíli rozvonět. Nepřipálíme!!! Část směsi si dáme stranou, do hrnce přidáme postupně nakrájenou zeleninu (vše kromě rajčat) a osmahneme.
Zvlášť na pánvi na druhé polovině základu orestujeme na kostky nakrájená kuřecí prsa a přidáme do hrnce k zelenině. Přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, kokos, feferonku a přilijeme kečup (asi tak 100 ml) nebo rajčatový protlak. Podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,238x

Komentáře receptu Africký hrnec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!