Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami

Suroviny

700 g vykostěné vepřové plece
4 grilovací klobásy
4 silnější plátky slaniny
hlavička bílého zelí
2 lžíce olivového oleje
12 menších brambor
2 hrnky suchého bílého vína
5 bobkových listů
10 kuliček černého pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zelí nakrájíme na proužky, přidáme trošku soli, zalijeme polovinou hrnku vody a dáme do hrnce s pokličkou. Necháme na mírném ohni 10 minut vařit.

Brambory mezitím dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 12 minut. Brambory slijeme, promícháme s olejem a osolíme. Zelí přendáme do pekáčku. Přidáme osolené maso, slaninu a koření. Zalijeme půlkou hrnku vody. Pečeme 30 minut, potom přilijeme víno a ještě hodinu pečeme. Potom přidáme brambory a klobásky, dalších 30 minut pečeme. Pokud máme málo šťávy, přilijeme během pečení vodu. V průběhu pečení maso, slaninu a klobásky obracíme. Po upečení maso nakrájíme na plátky a podáváme s ostatními surovinami, poléváme vypečenou šťávou.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,932x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená vepřová plec se zelím, bramborami a klobásami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist