Kapr po míšeňsku
Suroviny
4 porce kapra (asi 800 g)
200 g mrkve
200 g celeru
1 pórek
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
drcený černý pepř
sůl
50 g másla
100 ml bílého vína

Postup
Kapra omyjeme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Zeleninu osmahneme na oleji. Přidáme koření a lehce osolíme. Na zeleninu položíme kapra a poklademe je plátky másla. Podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
Porce kapra na talířích obložíme dušenou zeleninou. Podáváme s brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,948x
Komentáře receptu Kapr po míšeňsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!