Zapečené krůtí řízky na víně
Suroviny
4 plátky krůtích prsou
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce hořčice
4 plátky rajčete
4 plátky eidamu
100 ml červeného vína
1 lžíce cukru
100 ml drůbežího vývaru
150 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý černý pepř
Postup
Krůtí plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je opečeme z každé strany asi 3 minuty. Opečené řízky potřeme hořčicí, na každý dáme plátek rajčete a sýra. Přendáme do pekáčku a zapékáme při 200 °C asi 5 minut.
Mezitím do pánve s výpekem vmícháme víno a cukr a svaříme na polovinu. Pak přilijeme vývar a smetanu a vaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborami a dušenou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,699x
Komentáře receptu Zapečené krůtí řízky na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!