Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Suroviny
8 kusů kapřích podkov
2 větší citróny
1 lžíce rybího koření
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky
snítka čerstvého oregana

Postup
Kapří podkovy očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.
Do připravené marinády dáme rybí podkovy a necháme je alespoň 3 hodiny marinovat. Potom podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, který jsme nakrájeli na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme například s čerstvým pečivem.
Pozn.: Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,254x

Komentáře receptu Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.
Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.
Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!