Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě

Suroviny

8 kusů kapřích podkov
2 větší citróny
1 lžíce rybího koření
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 svazku petrželky
snítka čerstvého oregana

recept nemá fotografii

Postup

Kapří podkovy očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Vše důkladně zamícháme.

Do připravené marinády dáme rybí podkovy a necháme je alespoň 3 hodiny marinovat. Potom podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem, který jsme nakrájeli na plátky. Položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme například s čerstvým pečivem.

Pozn.: Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,516x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilované kapří podkovy v česnekové marinádě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist