Zapečený losos
Suroviny
600 g lososa
10 g čerstvé bazalky
10 g čerstvého tymiánu
20 g petrželky
300 g nastrouhané střídky z veky
1 vejce
sůl, pepř
máslo
1 citrón
2 polévkové lžíce bílého vína
Zelenina:
100 g brokolice
100 g čerstvého chřestu
100 g mrkve
100 g cukety
máslo
sůl

Postup
Lososa naporcujeme na 4 díly, osolíme a pokapeme citrónem. Na pánvi opečeme po obou stranách. Strouhanku z veky, bylinky, víno a vejce smícháme, osolíme, opepříme a směsí potřeme lososa. Dáme ho do trouby zapéci. Zeleninu uvaříme (nejlépe na páře, aby neztratila barvu) a podáváme jako přílohu, politou rozpuštěným máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,395x

Komentáře receptu Zapečený losos
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!